Democràcies atacades: quina és la funció dels mitjans de comunicació?

Set anys després de la Declaració Universal dels Drets Humans a París, una nova Comissió d’Informació i Democràcia va llançar un projecte d’una “Declaració internacional sobre informació i democràcia”. Això per establir principis bàsics per a un nou espai global d’informació i comunicació. Simultàniament, el primer Fòrum de la Pau de París tindrà lloc del 11 al 13 de novembre, reunint a tots els actors de la governança mundial sota un mateix sostre durant tres dies: estats, organitzacions internacionals, governs locals, ONG i fundacions, empreses, experts, periodistes, sindicats, grups religiosos i ciutadans, per centrar-se en aquells que busquen desenvolupar solucions per als reptes transnacionals actuals.

De diumenge a dimecres, els principals pensadors i actors de la transformació digital es recolliran durant la Setmana Digital de París en tres esdeveniments internacionals. Com dèiem més amunt, el Fòrum de Pau de París es centra en aquells que busquen desenvolupar solucions per als reptes transfronterers actuals.

El Fòrum de la Governança d’Internet a la UNESCO. És una plataforma de diàleg per a múltiples actors que examinen qüestions relacionades amb la governança i l’organització d’Internet. Aquesta trobada en particular se centrarà en el tema de ” Internet de la confiança ” i tractarà d’abordar el futur d’Internet amb conceptes com la confiança, la regulació, la seguretat, l’estabilitat i el paper de l’estat, així com actors institucionals i no estatals. en ment.

Finalment, la Cimera de GovTech a l’Ajuntament de París és la primera cimera dedicada íntegrament a la transformació digital dels estats i les democràcies. El seu objectiu és imaginar el futur govern digital. Aquesta edició en particular de la cimera de GovTech se centrarà en com donar suport a l’aparició d’un ecosistema europeu d’innovadors que serveixi a l’esfera pública a l’hora de millorar l’ús de les noves tecnologies en el sector públic i la creixent col·laboració entre estats i empreses emergents. (imatge: One Earth Future)

Per Mediàtic/Àmbit d’Estratègia – El Butlletí de l’AMIC

 

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google