El català, entre les 40 llengües escollides per al nou traductor simultani de Google

Resultat d'imatges de llengua catalana

De mica en mica es va confirmant que Google ja té desenvolupats la síntesi i el reconeixement de veu en català. Una bona prova d’això és que el català és entre les 40 llengües triades per la multinacional americana per als nous auriculars que funcionen amb l’aplicació de Google Assistant.

Hom pot parlar en català i una veu ho tradueix a una de les altres llengües de forma gairebé simultània. El nostre interlocutor només ha d’esperar uns segons per entendre’ns.  No és estrany que en la presentació del passat 9 d’octubre a Nova York de les novetats de Made by Google el català sortís com un dels exemples en pantalla mentre el directiu de Google Rick Osterloh feia les explicacions.

La Plataforma per la Llengua confia que ben aviat el català sigui una de les llengües del guiatge de veu de Google Maps, d’Android Auto, de Google Home i d’altres dispositius de Google Assistant.

Per Plataforma per la Llengua / El Butlletí de l’AMIC

 

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google