Els mitjans perden pes com a font d’informació política i la xarxa s’estanca, segons dades del CIS

La ràdio i la televisió continuen sent la principal font d’informació per als espanyols, segons l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), que s’ha fet públic aquest matí. Segons aquest baròmetre, el 82,2% utilitza aquests mitjans per informar-se freqüentment (68,7% tots els dies i el 13,5%, 3 o 4 dies a la setmana). Fa poc menys d’un any (dades del baròmetre de novembre de 2013) ho feia el 84,5%.

A continuació se situen els diaris, ja que el 31,0% declara llegir les seccions polítiques amb freqüència (20,0% diàriament i 11,0%, 3 o 4 dies a la setmana). Fa un any aquest percentatge era del 36,5%.

En tercer lloc, les dades del baròmetre del CIS situen a internet, que un 24,9% de la població utilitza freqüentment per obtenir informació sobre la política i la societat (17,1% diàriament i 7,8%, 3 o 4 dies a la setmana). Es dóna la circumstància que aquest percentatge ha caigut de forma important, ja que fa un any ascendia al 34,1%, si bé aquest percentatge es va aconseguir després d’un increment molt ràpid: 22,5%, el juny de 2011.

D’El Butlletí de l’AMIC

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google