Enveja sana: Suècia dona 65 milions d’euros com a suport a la indústria dels mitjans de comunicació

DAGENS NYHETER (Print) - media data

El govern suec ha anunciat un paquet d’ajuda ampliat per als mitjans per fer front a les pèrdues financeres causades per la pandèmia COVID-19. La Federació Internacional de Periodistes (IFJ) i la Unió de Periodistes Sueca, Journalistförbundet, han acollut amb satisfacció aquestes mesures de suport substancials per al sector dels mitjans de comunicació i els treballadors suecs.

El 3 d’abril, el govern suec ja va fer públic un primer paquet d’ajuda als mitjans de comunicació de 200 milions de SEK (uns 18 milions d’euros), quantitat que el Periodistförbundet va declarar insuficient per protegir tot el sector mediàtic. Després de l’acció de la unió sueca, la ministra de Cultura, Amanda Lind, va anunciar dilluns les noves mesures addicionals. Amb aquest nou pla, el govern donarà suport al sector dels mitjans de comunicació amb un fons addicional de 500 milions SEK (al voltant de 47 milions d’euros addicionals). En total, doncs, 65 milions d’euros. Ulrika Hyllert, president de Journalistförbundet, ha dit al respecte que “aquest paquet de suport no significa que el perill s’hagi acabat. L’esperança és que no haurem de veure acomiadaments massius”.

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *