Google qüestiona la censura de webs de l’1-O

Imatge relacionada

Google s’ha adreçat al titular del jutjat número 13 de Barcelona, que instrueix una causa secreta contra l’independentisme, per a demanar que desbloqui l’accés a webs relacionades amb el referèndum del primer d’octubre, perquè diu que és una mesura “desproporcionada”. La companyia nord-americana, en un escrit signat el 29 de maig proppassat i entrat al registre del jutjat el 4 de juny, diu que és innecessari de mantenir el blocatge de cinc webs del referèndum, vuit mesos després.

“Google ILC considera respectuosament que el manteniment indefinit (del blocatge) pot resultar innecessari per a la consecució dels fins pretesos i pot haver afectat projectes i continguts allotjats a Google Cloud que no tenen res a veure amb la investigació”, diu l’escrit.

El 26 de setembre la companyia va rebre el requeriment del jutjat d’anul·lar el servei de Google Cloud de servidors vinculats als dominis referendum.cat, ref1oct.cat, ref1oct.eu,  referendum.es i garantiespelreferendum.com. Ara, el jutge ha traslladat a la fiscalia l’escrit de Google per a decidir què fan amb la censura d’aquestes webs.

Font: El Punt Avui

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google