Jornalet, el gran mitjà en occità, inicia una campanya de micromecenatge

Ara fa cinc anys del naixement de jornalet.com. El Jornalet és el gran diari electrònic en llengua occitana, fet des de Tolosa i Barcelona. El Jornalet no fa gaire ha establert un un acord amb la històrica revista occitana La Setmana i  ara prepara la publicació del llibre d’estil del diari. Mentrestant, Amics de Jornalet ha començat una campanya de micromecenatge perquè pugui participar-se directament en el miracle de tenir encara aquest diari occità.

Des del primer dia, Jornalet és una publicació en línia gratuïta, sense contraprestacions de pagament ni subscripció de cap mena, conscients que la precarietat dels mèdia en occità i nacionalment centrats sobre Occitània és tan gran que no poden complicar-ho més establint cap mena de pagant. Per tot plegat, aquests Amics de Jornalet demanen que hom participi en un projecte de micromecenatge de premsa.

Es tracta, senzillament, de reunir mil euros abans el 12 de desembre— diners que e faran servir per desprecaritzar la situació del cap de redacció i per millorar el producte, ajudant a fer una volta pel país per visitar els principals esdeveniments amb la tosca de fer un Jornalet més participatiu encara, per a què finalment Jornalet pugui esdevenir un diari de tots i per a tots els occitans, i també pels amics d’Occitània. Els Amics demanen una aportació puntual de 10 o 25 o 50 euros, una contribució modesta, però a l’abast de tothom.

L’associació Els Amics del Jornalet és legal dins la República Francesa i ha nascut al marge de Jornalet. Té per funció sostenir Jornalet, dins les seves possibilitats, al nivell econòmic i a hores d’ara, és la principal font de finançament d’aquest diari. Els lectors d’El Butlletí que hi estiguin interessats poden contactar amb Jornalet i la seva campanya de mecenantge CLICANT AQUÍ:  https://fr.ulule.com/jornalet/

Per Àmbit d’Estratègia i Comunicació / El Butlletí de l’AMIC

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google