L’estat del periodisme a Espanya, resumit en una fotografia

La fotografia va ser presa fa uns dies a les Corts Valencianes pel fotògraf del diari El Mundo, José Cuellar, i publicada en primera instància pel seu company, el també fotògraf Txema Rodríguez. Aquest últim, amb el qual hem parlat, assegura que la intenció era “denunciar la falta de respecte cap al treball que fem els fotògrafs a les Corts Valencianes”.

En ella es pot veure una de les llotges reservades per a la premsa, que és la que habitualment utilitzen els fotògrafs a les Corts per ser la que apunta cap als bancs on s’asseuen el president, els consellers i el grup popular, que és el que governa actualment.

Segons confirma Rodríguez, les tres noies que apareixen a la imatge, que ocupen tres dels quatre ‘buits’ de la llotja de premsa en aquesta part de l’hemicicle, són tres assessores del Partit Popular.

Com veiem, en l’extrem de la dreta, només queda disponible una d’aquestes estretes finestretes, en la qual els fotògrafs s’amunteguen per poder treure una fotografia.

Rodríguez, que és un dels fotògrafs que apareix a la imatge, assegura que això és una cosa que els ve succeint als fotoperiodistes valencians que cobreixen les sessions a les Corts des de fa temps i en la seva opinió és una mostra més de quines són “les prioritats”, que no passen precisament per donar facilitats als professionals de la informació.

Per 233 Grados / El Butlletí de l’ACPG

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google