L’històric Granma sense paper ni per donar les seves notícies

Cuba va anunciar una retallada en les pàgines i freqüència dels seus principals diaris afins al règim castrista, incloent l’oficialista Granma, el qual des de 1992 ja havia tingut una caiguda en el seu tiratge del 41.2%, amb això, pràcticament la premsa escrita es va aniquilar a l’illa. Els pocs mitjans de comunicació en el règim castrista són dependents i estan sotmesos als dictàmens del poder i al Partit Comunista i, avui estan enmig d’un increment de les sancions econòmiques des que el president Donald Trump va arribar a la Casa Blanca.

“A causa de dificultats amb la disponibilitat de paper gaseta al país, les edicions del diari Granma dels dimecres i divendres, així com dels setmanaris Granma Internacional, Trabajadores, Orbe y Opciones, es reduiran de 16 a 8 pàgines, a partir del divendres 5 d’abril”, va dir el govern a través d’un comunicat de premsa. El text va destacar que Joventud Rebelde, l’altre diari d’abast nacional, “circularà els diumenges amb el seu paginat habitual i deixarà de circular els dissabtes”, mentre que “altres publicacions seriades (…) veuran afectada igualment la seva circulació”.

Font: Diario ContraRéplica / El Butlletí de l’AMIC

 

 

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google