Més de 160 editors inscrits al Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat de la Seu d’Urgell

Més de 160 editors estan inscrits fins ara al Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat de la Seu d’Urgell, que es farà els propers 24 i 25 d’octubre sota el lema “Dinamitzant el territori: model de negoci, tecnologia i comunitats”. Es tracta d’un esdeveniment professional pioner que comptarà amb una seixentena d’editors i periodistes d’arreu dels Pirineus, amb la presència destacada del País Basc, Navarra, Arieja, Catalunya Nord, Aragó i Andorra, entre d’altres territoris, i a més un centenar d’editors catalans.  

El Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat (CIMP) se celebrarà per primer cop a la Sala Sant Domènec, de La Seu d’Urgell, el proper dijous, dia 24 d’octubre, a la tarda, i el divendres, dia 25, al matí. L’esdeveniment serà un punt de trobada de més de 160 editors i professionals de mitjans de proximitat dels dos costats dels Pirineus, amb ponents que parlaran de model de negoci, tecnologia i creació de comunitats.

Des del nord del País Basc ens parlaran dels nous reptes per a les ràdios de proximitat en eusquera; d’Euskadi, del mapa de mitjans en euskera, de periodisme audiovisual a peu de carrer, de les mètriques per als mitjans de comunicació i per a la creació de comunitats de lectors, de publicitat programàtica, de la presència de la dona en els mitjans, del nou model d’ajuts públics del País Basc…; de Navarra, de la importància dels mitjans de proximitat als Pirineus i els seus principals reptes i oportunitats; d’Aragó, de com el mitjà ha d’anar a l’encontre de la societat.

Ponents de Catalunya se centraran en la intel·ligència artificial en la gestió de les xarxes socials, la innovació en els mitjans de proximitat, els nous models de publicitat compartida,  els micro-influencers, la informació multicanal, la TV hiperlocal, la relació entre comunicació i comerç, entre d’altres.

Representants de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, amb seu a Perpinyà, parlaran de la construcció de l’espai comunicatiu euroregional i Pierre Mathis, cap de redacció de L’Indépendant, tancarà les ponències del congrés amb tres experiències innovadores: “web first”, els podcasts i l’aposta pel periodisme de solucions.

A més a més, des d’Anglaterra intervindrà al congrés Matthew Barraclough, periodista i directiu de la BBC, on treballa la col·laboració d’aquesta amb les empreses de notícies locals per crear i distribuir notícies d’interès públic a tot el Regne Unit. En aquest sentit, la seva ponència serà “Com la BBC està treballant amb la premsa de proximitat per a promocionar les notícies locals al Regne Unit?”.

El CIMP serà un esdeveniment per a professionals de la informació i comunicació que creuen que fer “periodisme és innovar”, que volen gaudir d’uns mitjans d’informació propis amb més capacitat informativa i amb les capacitats necessàries per construir un discurs de proximitat i clarament pirinenc.

El Congrés ha estat un projecte desenvolupat en xarxa, que ha impulsat l’AMIC amb la participació de les associacions basques (HEKIMEN i TOKIKOM) i professors d’Universitats, i la dinamització per part de Mediàtic. El CIMP gaudeix de la complicitat i col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, Naturgy, Fundació puntCAT i OJD, el patrocini de les empreses CADÍ i Taurus i el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Govern Basc, Govern de Navarra, Euskara Bidea, entre d’altres institucions.

AMIC, entitat organitzadora:
L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), formada per 375 mitjans associats impresos i digitals de l’àmbit lingüístic català, organitza el 1r Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat, un esdeveniment que agrupa professionals de la comunicació d’ambdues serralades dels Pirineus.

Encara sou a temps de fer la vostra inscripció i veure el programa complert des del web https://cimp.media

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *