Mitjans independents demanen al Govern d’Espanya que protegeixi la pluralitat i la qualitat informativa

Aquest és el comunicat íntegre que, de moment, subscriuen 16 mitjans independents:

Davant les notícies que afirmen que el Govern està estudiant mesures per donar suport als mitjans de comunicació, les publicacions de premsa independent que ens sostenim gràcies a les aportacions de les i els lectors volem transmetre la nostra inquietud per que aquestes ajudes contribueixin a enfortir encara més la concentració en el sector de la Comunicació, que segons tots els estudis internacionals és el principal problema -al costat de la manca de credibilitat- de el sistema mediàtic espanyol.

Per tant, sol·licitem a el Govern de l’Estat que prengui les següents mesures, destinades a protegir la pluralitat i la qualitat de la informació així com la sostenibilitat dels mitjans que depenen dels seus lectors:

1. Repartir de manera equitativa les insercions de publicitat institucional garantint que arribi als mitjans que aporten informació rellevant, de servei públic, contrastada i elaborada segons criteris professionals de qualitat.

2. Aprovar amb urgència l’equiparació, ja vigent en molts països de la UE, de l’IVA de les subscripcions a la premsa digital (avui, 21%) amb les de el paper (4%).

3. Aprovar que les aportacions econòmiques de persones particulars a les pimes i cooperatives periodístiques desgravin en la declaració de la Renda, per a a) Encoratjar la implicació de les i els lectors en els mitjans a través dels quals s’informen, b) Contribuir a la diversificació d’ingressos dels mitjans independents, i per tant a la seva sostenibilitat, i c) Fomentar el compromís de la ciutadania amb la llibertat d’informació.

Entre els mitjans signants hi figuren Diario16, Público, Catalunya Plural, Crític, La Marea, etc. 

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *