RTVE llança el projecte Journalism Innovation Hub per estudiar la transformació digital dels informatius

Resultat d'imatges de Journalism Innovation Hub

RTVE ha llançat el projecte Journalism Innovation Hub, que neix amb l’objectiu d’estudiar la transformació digital dels informatius, incloent les noves tecnologies i noves formes de fer que una notícia arribi a l’espectador. El projecte s’ha presentat a les terceres Jornades Oi2 que organitza l’Observatori per a la Innovació dels Informatius a la Societat Digital (Oi2), en el qual participen RTVE, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat CEU San Pablo. La finalitat d’aquest Hub és poder  actuar en totes les fases  que intervenen en el procés comunicatiu, des de la forma de conèixer un fet noticiable, la seva captació, redacció, edició i publicació, fins a la seva arxivat per a posteriors recuperacions.

D’aquesta manera, es busca actuar  quan es produeix una notícia, amb sistemes d’alertes i prealertes, escoltant les xarxes socials i a través de sistemes de monitorització; a la  fase de captació i transport, utilitzant mobile journalism, periodisme ciutadà i edició en “el núvol”; i en la  fase de redacció i edició, amb sistemes de suport a periodistes en la primera fase de redacció de notícies i edició automatitzada.

Així mateix, es vol actuar en la forma de presentació de la notícia, utilitzant decorats virtuals, realitat augmentada i integració d’informació de xarxes socials; en el propi  mitjà de publicació, personalitzant el contingut i integrant-lo a les xarxes socials; i en el  arxivat, amb eines de metadades i indexació automàtica. Es tracta d’un  projecte obert , els resultats serviran per ràdio, televisió i interactius, que persegueix que totes les eines i funcionalitats s’implementin en “el núvol”, sense la utilització d’infraestructures locals.

Per Àmbit d’Estratègia i Comunicació / Mediàtic

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google