S’insta els periodistes a no acudir a cap convocatòria en la qual no es permeti el torn de preguntes

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) proposa no acudir a cap convocatòria informativa que no inclogui en el seu format un torn de preguntes i denunciar qualsevol cas de vulneració de la llibertat d’expressió, els drets d’informar i els drets de l’informador. Sense preguntes, no hi ha cobertura.

S’ha pres aquest acord “davant la negativa de polítics i personatges públics a donar resposta a preguntes formulades des de l’exercici professional del periodisme, com l’acció duta a terme per dirigents de Vox  a la presentació de la seva candidatura a les eleccions municipals a Almeria”. En aquest context, apunten que sense la possibilitat de preguntar, el format és de declaració, una circumstància que cal advertir prèviament “tant perquè els periodistes valorin atendre’l o no com perquè els mitjans de comunicació actuïn en conseqüència considerant-la informació remesa per un gabinet o bé com a publicitat tarifada”.

Així mateix, apunten que quan es donin aquest tipus de pràctiques, els periodistes “han de fer constar en les seves informacions i en lloc preferent el format i les circumstàncies de cada cas, així com el text de les preguntes que haurien volgut formular i no els van ser admeses”. Al seu parer, el periodista pot advertir en la seva informació, com a dada rellevant per al ciutadà, que el personatge de la informació no sol admetre preguntes.

Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia – foto: eldiario.es

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google